BSV Suomeksi


Miksi olen BSV-fani?

En ole kirjoitellut pitkään aikaan, ja nyt huomaan ajatusten tulevan ulos keskeneräisinä ja katkonaisina. Laitan tähän satunnaiseen järjestykseen muutaman ranskalaisen viivan tai suomalaisen pallon.

  • Sen takia, että BTC:n transaktiokulu on 11,5 euroa. Sen takia, että ETH:n transaktiokulu on 1,9 euroa. Tällaiset summat ovat järjettömiä jos halutaan lähettää esimerkiksi 1,5 euroa, tai viisi senttiä. Epäilen, ettei BTC:n tai ETH:n tai vaikka onko-se-taas-nurin-Polygonin "käyttäjä" itse asiassa ole kiinnostunut sen käyttämisestä, vaan sillä spekuloimisesta. Jos haluaisin lähettää 0,05 euron tipin sadalle henkilölle, joutuisin maksamaan siitä 5 euroa tippeihin ja 1150 euroa transaktioihin. Tätä ongelmaa on vaikea sivuuttaa. BTC:n valkoritarit voivat lähinnä lällätellä luiskaotsa-kraateripää22:n tavoin, että "miksi haluaisitkaan lähettää viisi senttiä?" Mutta se syy on oma asiani.
  • Miljardit ihmiset tässä maailmassa tienaavat päivässä alle kympin, joten he ovat automaattisesti tehottomien järjestelmien, kuten BTC:n, ulkopuolella. Intiassa on 1,4 miljardia asukasta, joista noin 600 miljoonalla on älypuhelin. Tämä ryhmä voisi hyötyä BSV:stä ja etenkin kansainvälisestä liiketoiminnasta BSV:n avulla. Esimerkiksi jos halutaan perustaa verkkokauppa Suomeen, voidaan teetättää halvalla tuotteita Intiassa. Halvat, välittömät ja yksisuuntaiset maksutapahtumat mahdollistavat sen, että miesten pukuja myyvä verkkokauppias voi maksaa intialaiselle mestariräätälille jopa per vaatekappale, koska ulkomaan tilisiirrosta ei enää vedetä välistä esim. 7, 15, 25 tai 32 euroa.
  • Pidän BSV:tä ja samaan tapaan BCH:ta kiinnostavina niiden mahdollistamien asioiden avulla. Esimerkiksi tästä fyysisestä sijainnistani voin lähettää maailman toiselle puolelle muutaman sentin välittömästi ilman, että joku byrokraatti tai dicktaattori pystyy puuttumaan siihen. Esimerkin vuoksi PayPal on päättänyt blokata venäläiset käyttäjät ja pidättää/varastaa heidän rahansa. Toisaalta Venäjällä pankkitilin saldo arvatenkin on vaarassa nollautua jos sattuu sanomaan väärän mielipiteen. Suomessa ei vielä tarvitse huolehtia tällaisista asioista, mutta se ei tarkoita, etteikö edellä mainittuja ongelmia olisi olemassa.

Legacy-pankkipalveluista

Perinteiset pankkipalvelut yrittävät pysyä kärryillä.

Pankkipäivät alkavat olla menneisyyttä. Ennen vanhaan raha ei välttämättä siirtynyt viikonloppuna, tai virastoajan ulkopuolella, tai oli extraviivettä jos piti siirtää rahaa pankkien välillä; esim. OP:sta Nordeaan. (Samaan tapaan ennen vanhaan eräät suomalaiset julkisen sektorin viineriporsaat päättivät, ettei heidän nettisivuja voinut käyttää muutoin kuin arkipäivänä virastoaikaan.) Tällaiset mielettömyydet ovat menneisyyttä, mutta ne eivät siltikään pysty kilpailemaan virtuaalivaluutan kanssa — kuukausimaksu säilyy, samoin asiakkaan yksityiselämän tonkiminen milloin milläkin verukkeella (AML, KYC, KYB, jne.).

Lopuksi on muistutettava, ettei pankissa oleva saldo ole 100-prosenttisesti katettu oikealla rahalla. Se tarkoittaa, että jos kylliksi asiakkaita lähtee hakemaan Osuuspankista rahojaan ulos, ja he vaativat rahansa käteisenä, joutuu OP ruinaamaan käteistä esimerkiksi Nordealta, koska OP:lla ei ole riittävästi oikeaa rahaa. Sama koskee muitakin pankkeja.