BSV Suomeksi


Mitä BSV:llä voi tehdä? Esimerkkinä Peergame.

Vuonna 2015 rekisteröity domainosoite Peergame.com on viime kuukausina tarjonnut BSV:n käyttäjille kolmenlaisia rahapelejä; vaihtoehtoina on Lottery, Turtle Race ja Ladder Game. Ne ovat tuuripelejä sillä tavalla, että kussakin pelissä voittaja valitaan satunnaisesti arpomalla; pelaajalla ei siis ole keinoja vaikuttaa pelin lopputulokseen kuten esimerkiksi joissain korttipeleissä, kuten blackjackissa.

Peergame mainostaa pelejään seuraavilla iskulauseilla: "Ei rekisteröitymistä", "Välitön voittojen maksu" ja "100-prosenttisen reilu". Ne eivät ole vain tyhjiä lupauksia, onttoja sanoja, vaan itse asiassa totuudenmukaisilta tuntuvia väittämiä, koska:

Pelaaja ei rekisteröidy vaan käyttää MB:tä.

Peergamen pelien pelaaminen edellyttää vain BSV:tä ja käyttäjätiliä Money Buttonissa. Kun edellä mainitun maksuvälittäjän palveluun, osoitteessa www.moneybutton.com, on kirjauduttu sisään, se kirjautuminen pysyy nettiselaimen muistissa ainakin pari–kolme viikkoa jos käyttäjän päätelaite pysyy samana (päätelaite tarkoittaa esimerkiksi kännykkää, tablettia tai tietokonetta). Peergamessa pelejä pelataan "pyyhkäisemällä" halutun pelikierroksen kohdalla rahaa omalta Money Buttonin tililtä Peergamen tilille.

Välitön kotiutus Money Buttoniin.

Mikäli voitto osuu omalle kohdalle, rahat siirtyvät välittömästi ja täysin automaattisesti omalle Money Button -tilille. Kotiutuksen tekeminen ei siis edellytä — toistaiseksi — esimerkiksi viestin lähettämistä asiakaspalveluun tai valokuvaa omasta henkilökortista. Nämä asiat saattavat tulevaisuudessa muuttua, mutta tämä artikkeli perustuu tilanteeseen marraskuussa 2019.

Reiluus ja voittajan arpominen.

Kolmas Peergamen väittämä, siis väite sataprosenttisesta reiluudesta, perustuu tietokonealgoritmeihin. Kunkin pelin omalla sivulla, ulkoasun yläosassa, on linkki reiluudesta ja rehtiydestä kertoviin teksteihin. Esimerkiksi lottopelissä voittaja valitaan pelaajan ostaman osallistumismaksun taustalla olevaan transaktio-ID:hen. Tässä on hyvä muistaa, että Peergamessa joka kerta kun ostetaan lippu tai maksetaan osallistumismaksu, sen taustalla on datan tallentaminen BSV:n lohkoketjuun. Jokainen tallennuskerta sisältää sen kerran yksilöivän tunnisteen — edellä mainitun transaktio-ID:n. Jos lottopelissä kyseinen tunniste (tarkemmin sanottuna sen tunnisteen loppuosan neljä viimeistä kirjainta/numeroa) on sama kuin arpomishetkellä muodostettavan lohkotunnisteen loppuosa, saa pelaaja automaattisesti voittosumman Money Buttoniin. Lottopelin voittaja pyritään arpomaan 16 tunnin välein. Jos voittajaa ei sillä kierroksella löydy, jättipotti kasvaa ja seuraavan kierroksen voittaja saa enemmän BSV:tä. Nämä asiat on selitetty englanniksi Peergamen nettisivuilla Rules- ja Fairness-osioissa.

Pelaajan on hyvä tutustua ennen rahan laittamista likoon miten kilppari- ja tikapuupeli toimivat. Niissä voi olla linjoilla samanaikaisesti useita pelaajia, mutta se on täysin merkityksetöntä. Näissä kahdessa pelissä ei siis ole mitään väliä sillä, onko samaan pelikierrokseen osallistunut joku muu vai ei, sillä ainoastaan oman osallistusmaksun suuruus merkitsee voittosummaan. Selitän asiaa tarkemmin näin:

Kilpikonnarallissa, Turtle Racessa, pelaaja maksaa osallistumismaksun. Pienin osallistumismaksu on 0,02 BSV:tä. Osallistumismaksu on suurimmillaan 1,0 BSV:tä. Maksun määrän voi liu’uttaa halutun kokoiseksi. Jos voitto osuu kohdalle, pelaaja saa osallistumismaksunsa takaisin 2,94-kertaisena. Toisin sanoen voittosumma on pienimmillään 0,02×2,94 ja suurimmillaan 1×2,94 per osallistuminen.

Muita huomioita.

  • Peergame ottaa jokaisesta pelistä 1 prosentin palvelumaksun.
  • Jos BSV:n suosio kasvaa, tullee lottopelistäkin suositumpi ja siten päävoitto voi kasvaa merkittäväksi.
  • Toisaalta mitä tapahtuu jos BSV:n arvo nousee esimerkiksi kolminkertaiseksi nykyiseen nähden? Se johtaa siihen, että Lottery saa vähemmän pelaajia.