BSV Suomeksi


Euroopan keskuspankin digitaalinen euro

Tämä projekti on edistynyt hitaasti, mutta varmasti, ja uskon sen puksuttavan pääteasemalle samalla tavalla hitaasti ja varmasti. Pääteasema on kännykässäsi toimivan pankkiohjelman päivitys. Päivitys lataa pari megatavua dataa. Sen jälkeen digitaalinen euro on käytettävissä.

EKP (sanoista Euroopan keskuspankki), eli ECB (sanoista European Central Bank), aloitti lokakuussa 2020 digieuron värkkäämisen. EU-maiden kansalaiset ovat voineet jättää kommentteja koskien tätä projektia, mutta alamais… ei kun kansalaisia toki kuunnellaan, jotta he voivat saada vaikutelman, että he voivat vaikuttaa johonkin.

Digieuroprojektin seuraava vaihe on lakiehdotuksen tekeminen. Se tapahtuu muutaman viikon sisällä.

En usko EKP:n liikkeelle laskeman digitaalisen euron hyödyntävän Bitcoin SV:tä tai muutakaan bitcoin-varianttia. Epäilen sen toimivan niin, että EKP ostaa tietokoneen, asentaa siihen tietokannan, tekee tietokantaan taulun nimeltä digieuro, laittaa siihen sarakkeita, joista ainakin yhden datatyyppi on bigint, sitten tekee tietokantaan yhdistämiseksi API:n, ja kehottaa esimerkiksi Nordeaa muuntamaan API:n välityksellä normieurojaan digieuroiksi.

Kolme pointtia:

  • mattimeikäläiselle se on aluksi jännä uutuus, joka on nopea ja halpa, mutta lopulta se on "pakko ottaa".
  • vain pyramentin huipulla olevat yksilöt tietävät kuinka paljon digieuroa on kierrossa.
  • Bitcoin SV ja muut virtuaalivaluutat tulevat hyötymään kun markkinoilla on oikea stablecoin.