BSV Suomeksi


Craig Wright muuttuu Satoshiksi

Luin viime kesänä Dyyni-kirjasarjasta sellaisen osan, jossa Paul Muad’dib lopulta alkoi muuttua hiekkamadoksi metamorfoosin kautta. Näen Atreideksen Paulissa ja Wrightin Craigissa vähän samaa. Ehkä Dyyni-kirjoja minua pitemmälle lukeneet henkilöt muistavat mitä Muad’dibille, hänen seuraajilleen, vastustajilleen ja muille olevaisille tapahtui… ;-)

Kuvitellaan, että kävelet parkkipaikan ohi. Näet siinä tietysti autoja, mutta kumma kyllä niiden seassa on parikymmentä ihmistä katselemassa jotain näytöstä. Sen näytöksen esittäjä on punasukkainen mies, joka kailottaa voivansa nostaa Renault Scenicin ilmaan omin käsin. No, sehän tietysti selittää miksi parkkiksella on vilinää.

"Nyt varmaan nähdään jotain jännää!", ajattelet.

Punasukkainen mies kävelee Scenicin ympärillä, taputtaa sen kattoa ja löytää auton vierestä kaljatölkin. Hän nostaa sen ilmaan huolehtien, että kaikki ympärillä varmasti näkevät hänet ja tölkin.

Mies jatkoi auton kiertämistä nostellen ilmaan mitä läheltä nyt sattui löytämään; ruuvimeisselin, sytkärin, pari tiiliskiveäkin.

Yleisö alkoi jossain vaiheessa tympääntyä ja huudella, että: "Missäs vaiheessa se auto nousee?" Se sai punasukkaisen miehen heiluttelemaan vähän keskaria ja rupeamaan jaarittelemaan, no, kuusi-seitsemän vuotta…

Tämä sepustus on vähän huvittava, mutta se on toissijaista.

Jos minulta kysyttäisiin, uskonko Craig Wrightin olevan Nakamoto, alkajaisiksi muistuttaisin kysyjää ettei minun mielipiteellä ole merkitystä, ja että uskon Wrightista tulevan Nakamoto päivä päivältä enemmän.